Frågor & svar

Hur lång är leveranstiden?
Vi lagerför 20 och 30 cm fallande längder av alla våra stensorter i vårt lager i Kalmar. Leveranstiden för våra lagerprodukter är normalt 3–5 dagar. För beställningsvaror är leveranstiden 8–12 veckor. 

Vad är fallande längder?
Fallande längder innebär att bredden är fast och längden varierar. Det är en klassisk läggning för kalksten som minimerar spill. Normalt är längden mellan 40–80 cm. Så till exempel: 20 cm fallande längder innebär att bredden alltid är 20 cm och längden varierar mellan 40–80 cm. 

Är det stora färgskiftningar på olika plattor?
I jämförelse med andra kalkstenssorter så är Lindanäs, Rosenthal och Alevik jämna i färg och marmorering. Det är en av anledningarna till varför våra stenar är så uppskattade. 

Går det bra att ha kalksten i badrum?
Ja det går bra. Det man ska tänka på är att all natursten är känslig för syror. Det innebär att man måste vara noggrann med att skölja av tvål- och schamporester efter en dusch. Det är också viktigt bygga ett bra fall så vattnet rinner av lätt.

Funkar kalksten med golvvärme?
Absolut! Stenen värms upp och hålls varm längre än vanliga klinkerplattor. 

Vad är viktigt att tänka på innan läggning?
Använd alltid fästmassa (fix) som är anpassat till natursten. Vanlig fästmassa kan ge fällningar i stenen. 

Ska man förbehandla stenen?
När stenen är satt så skurar man den med lika delar såpa och vatten. Låt stenen torka och skura sedan rent med endast kallt vatten. Det går bra att använda vanlig såpa, till exempel Grumme grönsåpa.

Hur underhåller man stenen?
Vid rengöring av stenen skura rent med såpa och vatten. Använd rekommenderade mängd såpa.