Frågor & svar

Hur lång är leveranstiden?

Vi lagerför ett flertal format av våra stensorter i vårt lager i Kalmar. Leveranstiden för våra lagerprodukter är normalt 3–5 dagar. För beställningsvaror är leveranstiden 8–12 veckor. 

Vad är fallande längder?

Fallande längder innebär att bredden är fast och längden varierar. Det är en klassisk läggning för kalksten som minimerar spill. Normalt är längden mellan 40 cm och 80 cm. Det finns ingen garanti för en viss längd inom detta spann, eller en viss fördelning. Så till exempel, 20 cm fallande längder innebär att bredden alltid är 20 cm och längden varierar mellan 40–80 cm. 

Rekommenderar ni att addera för spill?

Vi rekommenderar alltid våra kunder att addera 10% på sin order för spill.

Är det stora färgskiftningar på olika plattor?

I jämförelse med andra kalkstenssorter så är Lindanäs, Rosenthal och Alevik jämna i färg och marmorering. Det är en av anledningarna till varför våra stenar är så uppskattade. 

Går det bra att ha kalksten i badrum?

Ja det går bra. Det man ska tänka på är att all natursten är känslig för syror. Det innebär att man måste vara noggrann med att skölja av tvål- och schamporester efter en dusch. Det är också viktigt bygga ett bra fall så vattnet rinner av lätt. För mer information läs vår artikel Fall och golvbrunn i duschen!

Funkar kalksten med golvvärme?

Absolut! Stenen värms upp och hålls varm längre än vanliga klinkerplattor. 

Vad är viktigt att tänka på innan läggning?

Använd alltid fästmassa (fix) som är anpassat till natursten. Vanlig fästmassa kan ge fällningar och missfärgning i stenen. Här kan du köpa speciellt utvald fästmassa från oss! 

Vilken färg på fog ska man välja?

Vi rekommenderar att man väljer en färg som går så nära stenens nyans som möjligt. Du kan se vår foglista och köpa fog här!

Ska man förbehandla stenen?

Vi rekommenderar att impregnera stenen med Fila MP90 Eco Xtreme, en effektiv och miljövänlig impregnering för både marmor och kalksten. 

Hur underhåller man stenen?

Vid allrengöring av stenen rekommenderar vi Fila Cleaner, ett koncentrerat allrengöringsmedel för natursten. Skonsam för din sten och miljön!

Vid djuprengöring och fläckborttagning, rekommenderar vi Fila PS87. Den tar bort vax, fett och olja.

Läs mer om skydd och underhåll i skötselanvisningarna!

Svenska
Svenska