Interiör

Mixa och matcha stenar

av Etta Blanck

Publicerad

Att blanda olika stensorter skapar ett lekfullt uttryck

Vi tycker om alla våra stenar och ibland är det svårt att bara välja ut en enstaka. Då kan en mix av flera olika stensorter vara ett alternativ. Att blanda olika stenar skapar ett livligt och lekfullt uttryck som både är nytänkande och klassiskt. 

En av de mest traditionella blandningarna utav sten är förstås det vita och svarta schackmönstret. För ett sådant mönster rekommenderar vi vår ljusa Ekeberg marmor kombinerad med vår svarta Jämtlandskalksten. Därefter är det egentligen bara fantasin som sätter stop. Ju fler stensorter desto roligare blandning tycker vi.

Badrum designat av Hám Interiors. Ljus Ekeberg slipad från 2.190 kr, svart Jämtlandskalksten slipad från 1.790 kr

Om du letar efter något liknande designen nedan, passar vår svarta Jämtlandskalksten bra ihop med röda Ölandskalksten i diamantfräst eller slipad yta.

Svart Jämtlandskalksten slipad från 1.790 kr, röd Ölandssten diamantfräst från 1.790 kr

Schackmönster kan såklart även skapas med andra stenar än Ekebergsmarmor och Jämtlandskalksten. En kombination av Borghamnskalksten gråbrun slipad och Rosenthal Sandbeige fungerar väldigt bra. 

Badrum designat av Ausland Interiors. Borghamnskalksten gråbrun slipad från 1990 kr, Rosenthal Sandbeige från 1.290 kr.

Eller varför inte vår norska Fauskemarmor gråblå slipad i kombination med vår ljusa Ekebergsmarmor slipad? För att skapa din egen mix av våra stensorter, rekommenderar vi att köpa stenprover och testa dig fram. 

Badrum designat av Hám Interiors. Fauskemarmor gråblå slipad från 2.390 kr, ljus Ekeberg slipad från 2.190 kr

Publicerad