Kakel i kök

av Shirin Elsworth Magnusson

Publicerad

När det kommer till att välja kakel som stänkskydd till ditt kök är det inte bara en praktisk åtgärd för att skydda dina köksväggar från fettstänk och matrester. Det är också en fantastisk möjlighet att lyfta hela köksdesignen till nya höjder. Med vårt handslagna kakel kan du skapa en stilfull men ändå funktionell yta som verkligen ger ditt kök det där extra piffet.

Att välja rätt kakel handlar mycket om att definiera den stil du vill uppnå. Vill du ha ett minimalistiskt uttryck med enkla, rena linjer? Eller föredrar du kanske en mer djärv approach med starka färger och kontraster? Kanske en kombination av båda? Fundera över hur många färger du vill använda och vad du vill framhäva – mönstret eller färgerna. På så sätt kan du skapa en estetiskt tilltalande design som är unik för just ditt kök.

Praktisk användning är också viktig när det kommer till val av kakel. Kakel fungerar utmärkt som stänkskydd bakom spisen då det är lätt att rengöra och skyddar väggen från matrester och fettstänk. Men varför begränsa användningen till bara spisen? Varför inte låta kaklet sträcka sig över hela väggen för en imponerande accentvägg? Till och med själva fläktkåpan kan kläs med kakel för ett enhetligt intryck.

När du planerar placeringen av kaklet är det också bra att tänka på avståndet mellan bänkskivan och överskåp eller hyllplan för att undvika att behöva skära i kakelplattorna. På så sätt kan du undvika onödigt spill och säkerställa en smidig installation.

Behöver du hjälp och rådgivning om hur du kan kombinera kakel i ditt kök? Kontakta oss för att få experthjälp och skapa det kök du alltid drömt om. Med rätt val av kakel kan du förvandla ditt kök till en funktionell och stilfull plats där matlagning blir till en fröjd för både ögat och sinnet.

Publicerad