Din beställning packas och lämnar lagret inom en arbetsdag. Leveranstid inom Sverige 3-5 dagar.

Guide

Fallande längder

Publicerad

När man ska välja mellan format av kalksten eller marmor stöter man oftast på begreppet fallande längder. En fallande längd innebär helt enkelt att golv- eller väggplattorna av kalksten eller marmor har olika längder. 

Ett badrum med vägg och golv klädd i kalksten i fallande längder.

Bredden är fast, normalt 20- eller 30 cm och längden varierar mellan 40- till 80 cm. Alltså. Om formatet är 30 cm fallande, så innebär det att bredden är 30 cm och längden på de olika plattorna kan vara till exempel 45, 64 eller 78 cm.

Det finns ingen planerad fördelning av de olika längderna i en order som vi levererar, plockningen sker slumpmässigt. Nedan visas en skiss på 30 cm fallande längder. Det fungerar likadant på vägg som golv och passar bra utmärkt med kalksten och marmor i badrum, hall eller kök. 

Fallande längder minimerar spill

Vid läggning av kalksten och marmor med fallande längder så minimerar man spill då alla längder kan användas. Även när stenen tillverkas tar man tillvara på så mycket som möjligt av ett stenblock. I bilden nedan lägger en av våra kunder Lindanäs borstad. Den borstade ytan ger ett rustikt intryck och med fallande längder får golvet en riktigt klassiskt utseende. 

Tips!

De fallande längderna ger ett liv i golvet. Genom att blanda olika bredder på plattorna på golvet förstärks variationen. Det går lika bra att lägga kalksten på detta sätt i badrum, i en hall eller i ett kök.

Publicerad

Lämna en kommentar

Namn .
.
Meddelande .
Svenska
Svenska