Hemma Hos

Hos Line Borella i Köpenhamn

av Etta Blanck

Publicerad

Vem är Line Borella?

Jag är Head of PR på MENU och jag bor i Nørrebro, Köpenhamn, med min pojkvän och våra fyra delade barn som är här varannan vecka. Jag älskar atmosfären i kvarteret och har alltid nära till gröna områden, restauranger och kontoret. Vi är dessutom medlemmar i en takterass med trädgård och unders somrarna förser den oss med färska grönsaker. Mina intressen är bland annat trädgårdsskötsel och interiördesign, men det finns många saker däremellan. Nyligen renoverade jag och min pojkvän vårt badrum, från 1,5 kvadratmeter till 4,5 kvadratmeter med mycket förvaringsplats och inbyggd tvättmaskin och torktumlare. 

Varför valde du att använda vår gotländska kalksten Norrvange?

Min pojkvän upptäckte Östersjösten via Instagram, och eftersom vi då var i processen av att designa det nya badrummet, delade han det med mig och jag gillade direkt vad jag såg. Jag försökte beställa en provlåda, men vid den tiden fraktade ni inte till Danmark. Jag kontaktade Deniz som informerade mig om de olika stenarna. Precis innan vi skulle lägga ordern upplevde jag Norrvange kalksten från Gotland, som då var ny i ert sortiment. I sista minuten ändrade vi oss och beställde då Norrvange mattslipad.

Hur förberedde du dig och tänkte inför renoveringen av badrummet?

Eftersom jag jobbar i ett designföretag är jag van vid processen av att skapa rum och utrymmen. Antingen för det verkliga livet eller för fotografier. Att jag har arbetat länge i branschen gör att jag vet hur trött jag blir på icke-klassiska/rena/naturliga bakgrunder i mitt hem. Därför visste jag att natursten, bronserad mässing, rostfritt stål, trä och lugna basfärger skulle vara baselementen i badrummet.

Vi ville skapa en varm och välkomnande känsla, för att sedan addera färg genom detaljer såsom handdukar och konstverk. Eftersom hela renoveringen var som ett pussel, ville vi använda varje millimeter men samtidigt göra rummet så stort som möjligt. En sak jag aldrig har tänkt på var hur lätt man kan kombinera olika metaller i ett badrum - kranar, vred, toalettborste, spolknapp, lampor med mer - så nu har vi faktiskt fyra olika metaller. Jag älskar hur kalkstenen används på golvet och i duschen, samt hur den matchas med eken på skåpen och färgen på väggen. Men, i framtiden vill jag gärna addera lite ljusröd eller något gult. 

Publicerad