Intervju

I Ateljén med Katrin Bååth

av Etta Blanck

Publicerad

Vem är Katrin Bååth?

Jag är kreatören som aldrig får nog av nya projekt och idéer. Jag frilansar sedan snart åtta år tillbaka som art director, creative director, stylist och eventkreatör och driver sedan ett och ett halvt år tillbaka min Ateljé på Tändsticksområdet i Jönköping.

Kan du berätta lite om Ateljén?

Ateljén är en kreativ plats, ett showroom, en vintage- och inredningsbutik, ett galleri, en plats för event, workshops, föreläsningar och en plats att träffas på. Det är min plats på jorden. Där jag vill sammanföra idéer, kreativitet och människor i en salig blandning.

Hur tänker du kring material och design? Hur kom det sig att du valde att ha vår Lindanäs kalksten som golv i Ateljén?

När det kommer till material och design strävar jag alltid efter en helhet. Och lite av mitt mantra är att alltid göra saker ända in i minsta detalj. Så att välja rätt golv var oerhört viktigt för mig och det tog mig nästan tre månader innan jag hittade rätt. Jag älskar naturliga material och föll pladask när jag hittade Östersjösten och Deniz tipsade mig om Lindanäs slipad. Den var helt perfekt till min Ateljé. Jag har valt Lindanäs slipad i fallande längder vilket gör sig oerhört bra i min miljö. Färgen och nyansen ger mig också stor frihet att förändra övrig inredning och stil vilket är viktigt för mig i min miljö.

Jag är fortfarande lika nöjd över mitt val, både för att det är vackert såklart men det funkar också perfekt i offentlig miljö och är väldigt enkelt att hålla rent.

Lindanäs slipad 30 cm fallande från 810 kr.

Publicerad

Svenska
Svenska