Svenskt handslaget kakel

av Shirin Elsworth Magnusson

Publicerad

Vi på Östersjösten lanserar en kakelkollektion för att återuppliva den äkta känslan av traditionellt hantverk. Designad av vår inredningsarkitekt Rebecka Haymoz, presenterar detta nya sortiment inte bara en unik handslagen karaktär utan också en personlig touch som andas liv i varje rum det berör. Med fokus på att integrera svenska material i olika miljöer i hemmet har denna kollektion blivit en hyllning till den svenska naturen.

"När jag designade Östersjöstens första kakelkollektion var mitt mål att skapa något som inte bara var unikt på grund av sin handslagna karaktär, utan också något personligt", förklarar Rebecka Haymoz. "Jag ville framhäva den äkta och gedigna känslan i kaklet, med rötterna i traditionella hantverkstekniker samtidigt som det andas samtid."

Det är den harmoniska balansen mellan tradition och modernitet som genomsyrar varje platta i denna kollektion. Tillverkade för hand i södra Närke, i hjärtat av Sverige, börjar varje platta sitt liv som naturlig lera från Danmark. Den bearbetas och skärs till Östersjöstens specifika format. Därefter doppas varje platta för hand i en glasyr. Resultatet blir ett unikt handslaget kakel med små ojämnheter i både färg och form som ger en vacker och effektfull variation när de sätts ihop.

"Inspirerad av svensk natursten har jag skapat en färgpalett där varje nyans och proportion är avsiktligt framtagna för att matcha vårt urval av svensk natursten", säger Haymoz. "Detta ger också en lekfull touch till varje rum där vårt kakel används."

Genom att använda lokalt källade material och traditionella tillverkningsmetoder strävar kollektionen efter att minska sin miljöpåverkan och främja en mer hållbar inredningsstil. Genom att kombinera detta handslagna kakel med ett naturstensgolv i ett badrum får man inte bara en visuellt imponerande estetik utan också en miljömedveten design.

I en värld där hållbarhet och tradition möts med modern design är Östersjöstens handslagna svenska kakelkollektion ett perfekt exempel på hur man kan skapa något som är både vackert och ansvarsfullt. Med dess naturliga skönhet och tidlösa charm är detta kakel inte bara en investering i ditt hem utan också i en mer hållbar framtid.

Vårt kakel är tillgängligt i 16 olika färger och 5 olika format, upptäck här!

Publicerad